Wie is Manon?

Ik ben Manon en mijn bedrijf heet Puck's Poeha. Binnen Poeha heb ik 3 verschilende takken die ik uitoefen.

Manon als mediator,

Met een lange ervaring in de hulpverlening en een achtergrond in de (paarden)sport,werd ik door een

kennis gestimuleerd om mediator te worden. Het voeren van lastige gesprekken vind ik nl uitdagend en

geweldig om te doen. Mijn positiviteit, empathie en vleugje humor spelen daarbij zeker geen onbelangrijke rol. Het lukt mij goed om de vervelende angel uit een conflict te halen, waardoor er weer wederzijds begrip ontstaat. Ik durf de vinger op de zere plek te leggen om jullie verder te helpen.

Het hele proces van mediation vind ik fascinerend mooi.

Van conflict tot een eindpunt waarin naar elkaar geluisterd wordt. Waar emoties naar boven komen die samen veilig uitgesproken kunnen worden. Waarna veelal ook opluchting ontstaat, zodat mensen weer met een goed gevoel naar buiten gaan, omdat ze zelf de regie over het slot mogen hebben. Niemand heeft iets opgelegd wat moest, ze hebben het helemaal zelf gedaan. Juist dat vind ik elke keer weer een bijzonder mooie ervaring.


Ik ben MFN register mediator, aangesloten bij het kwaliteits register en bij de Nederlandse Mediator Vereniging (beroeps vereniging voor professionals.)

Manon als coach,

Als trainer in de paardensport viel het me erg vaak op dat mensen regelmatig de problemen bij hun paard legden als het niet lukte. Heel vaak kon dat paard er niets aan doen, het zat bij zijn mens. Wat ik vanzelfsprekend oppakte was, om de mens die er bovenop zat te trainen. Dit ging als vanzelf en met voorbeelden die zij begrepen. Vaak worden verhaaltjes duidelijk als je het gevoeld hebt.

Als trainer zag ik paard en mens daardoor weer een fijne combinatie worden.


Als mental coach maak ik duidelijk dat de belemmering die je hebt, voelt of ervaart een hindernis is waarbij je zelf mag kiezen hoe je die neemt en of je 'm eigenlijk wel wilt nemen. Je zult je verbazen over de weg die je af gaat leggen.


Ik geef je soms die extra duw die je nodig hebt, maar ook een heldere analyse wanneer nodig. Ik ben een sparringpartner of juist de positieve schouder die je helpt om uit te huilen.

Maar ik ben er vooral om je te helpen door te gaan en de weg te vinden die je verder helpt en bij je past.

Manon als ambulant hulpverlener,

Zeer ervaren, van alle markten thuis, empathisch, positivo, zo een paar woorden die mij in dit vak omschrijven.


Ik sta altijd naast mijn cliënt, en samen komen we er altijd. Is het links, rechts, naar beneden of naar boven, ik ben er voor jou!

Specialismen: oa. GGZ, Autisme, LVB en ouderen.

Door mijn ervaring ben ik zeer crisis bestendig.